Chcete bezpečným způsobem provozovat vlastní internetové stránky? Mít vlastní doménu, která bude mít kvalitní zabezpečení, a její návštěvníci nemusí mít obavy z útoků třeba formou podvržení stránek? V tom případě si vyberte doménu českou a zabezpečení DNSSEC.

Když si založíte vlastní doménu, tak je potřebné myslet nejen na kvalitní obsah vašich internetových stránek, ale také na kvalitní zabezpečení. Čím dál tím víc se zvyšují útoky na internetové stránky a emailové adresy a zneužívají osobní a další údaje uživatelů.

Kvalitní zabezpečení je i skvělou vizitkou pro samotné provozovatele webových stránek, aby je jejich návštěvníci mohli bezpečně využívat.

Pokud přemýšlíte nad založením vlastní domény, tak byste měli vědět, že ve světě nejznámější bezpečnou doménou je ta naše česká. Poznáte jí podle koncovky .CZ. Provozovatelem české domény je sdružení CZ.NIC, které vede také seznam ověřených registrátorů, přes které si můžete doménu zaregistrovat.

Kvalitu zabezpečení zase zajišťuje technologie DNSSEC. Určitě jste už o této zkratce slyšeli a zajisté se rádi dozvíte o ní více. DNSSEC je zkratka, která znamená Domain Name System Security Extensions.

Stručně řečeno se jedná o bezpečnostní rozšíření tradičního DNS serveru a jeho úkolem je zajištění bezpečnosti domén. DNS systém jako takový slouží k překladu domén (doménových jmen) na IP adresy a opačně. A právě při tomto překladu může dojít k podvržení falešné IP adresy, která je obvykle k nerozeznání od té pravé. A vy žijete v domnění, že jste na stránce pravé. Tady následně dochází k zneužití vašich osobních, přihlašovacích, platebních a jiných údajů.

A tady je důležité zabezpečení v podobě DNSSEC, které používá asymetrické šifrování, které spočívá ve veřejném a privátním klíči. Privátní klíč zabezpečí technické údaje elektronickým podpisem a pomocí veřejného klíče se ověřuje pravost daného elektronického podpisu. Díky tomu nedojde k podvržení falešných webových stránek a uživatelé tak můžou bezpečně vaší doménu využívat ke svým potřebám.

Pokud tedy chcete bezpečnou doménu, tak zárukou je ta česká a pokud chcete podporu zabezpečení DNSSEC, tak i samotní registrátoři, přes které budete svoji doménu registrovat, by měli podporovat zabezpečení DNSSEC.

Takovým registrátorem je i společnost TELE3. Provádí registraci i převod existujících domén a poskytuje další kvalitní služby jako webhosting, multihosting, SEO hosting, DNS hosting, FTP hosting, serverhosting včetně umístění, servisu, správy, pronájmu, monitoringu a zálohování serveru a ostatní služby jako řešení pro domainery, SSL certifikáty, hlasové služby VoIP a mnoho dalších.

Webhosting si můžete objednat na míru a to od velikosti prostoru FTP přes počet databází MySQL až po SSL certifikát.