Již nějaký ten pátek používám Fitbit Charge HR. Je to docela starý model, aktuálně je myslím už snad Charge 3. Nicméně stále funguje, tak proč ho měnit.

Fitbit Charge HR má jednu zásadní vadu – problémy s řemínkem. I když s ním zacházíte obezřetně, nenamáčíte ho a pečujete o něj, tak jednoho dne se začne malinko odlupovat. Začnou se ve spoji se samotným zařízením tvořit bubliny a nakonec se náramek bude pokoušet mermomocí dostat z vaší ruky pryč. Během záruční doby to Fitbit řešil jednoduše výměnou za nový kus a šlo to velmi snadno – viz článek Mám Fitbit Charge HR – přidejte se, motivujte mě!

Mám takhle doma několik nepoužitelných Fitbit Charge HR bez řemínku. Naštěstí jsem objevil, že lze stále zakoupit řemínky náhradní a jsou velmi levné. Když trochu zapátráte na internetu, tak najdete. Já koupil na Sunnysoftu několik náhradních, jeden za cenu kolem stovky.

Jsou z jiného materiálu než originál. Řemínek je trochu méně poddajný, ale při nošení to problém nedělá. Zvykl jsem si rychle. Sklíčko displeje, tedy spíš plastové okénko, je už z výroby sem tam škráblé. Ani nalepená ochranná fólie tomu moc nepomohla, když ji lepí již na poškrábaný plast, že. Ale co, stál stovku a udělal můj Fitbit opět použitelným.

Výměna je velmi snadná. Čtyři šroubky, přelepit anténu a je to. Nový řemínek nosím skoro dva měsíce a stále je v pořádku.