Fotit mě baví – jen tak pro radost a nedávno jsem si pořídil přístroj, který mi moje potěšení a radost pomáhá pěkně umocňovat. Je to Fujifilm X-A1 – ten nejnižší foťák z rodiny X-Series. Jde o přístroj z kategorie systémových kompaktů či bezzrcadlovek.

Pro mě je důležitý velký 16Mpx čip APS-C a malé rozměry těla foťáku. Pro podrobné informace raději odkáži jinam, protože já jsem pouhý nadšený uživatel foťáku X-A1 a hodnotit něco čemu nerozumím na 100% není úplně směroplatný: Digineff nebo Digiarena a odkaz na české stránky Fujifilmu.

Nikdy jsem se o focení nezajímal profesionálně, nečetl žádné fotopříručky a podobně – prostě mě to jen baví a fotky jsou pro radost. Tak mě nekažte radost nějakou kritikou :-). O pár povedených fotek se rád podělím. Když jsem jednoho slunečného, ale ještě chladného dne v horách na lučině vyčkával kdo se mi mihne před objektivem.

Můj Fujifilm X-A1 je vybaven setovým objektivem Fujinon XC 16-50mm F3,5-5,6 OIS a ještě jsem měl makro předsádku Raynox DCR-150, kterou pěkně popsal Milan na Digimanii.

 

Několik vybraných fotek pro potěšení, fitim kotičky (jednou jsem se přeřekl a už tomu jinak neříkám).:

Celé album s fotkami v plné rozlišení je tady: maestro.zonerama.com