Finální Windows 10 Mobile, tedy Windows 10 pro telefony není venku ještě moc dlouho a dájí se s ním koupit zatím jen tři telefony značky Microsoft. Další, například Acer Jade Primo, budou následovat.

Od Microsoftu jsou to telefony Lumia 550, 950 a 950XL. Kdo by chtěl fungovat s Windows 10 Mobile na jiném přístroji, může v rámci programu Windows Insider.

Na systému se stále usilovně pracuje, přibývají funkce a opravují se chyby, kterých není při takto překotném vývoji málo.

Už k věci – pro nahrávání hovoru na starších Windows Phone byla potřeba aplikace třetí strany. Ve Windows 10 Mobile to jde již přes systémovou aplikaci – Windows Hlasový záznam (je součástí i Windows pro PC).

Windows 10 Mobile

Možnost nahrávání hovoru se aktivuje zvolením této aplikace v nastavení aplikace telefonu: Všechna nastavení > Systém > Telefon > Výchozí aplikace > Zvolte aplikaci, kterou chcete použít ke správě nahraných telefonních hovorů a vybrat aplikaci Hlasový záznam.

Windows 10 Mobile

Tlačítko pro nahrávání se objeví na obrazovce při volání. Nahrávání je možné spustit nebo ukončit kdykoliv během hovoru. Záznam si lze samozřejmě později přehrát a také označkovat důležité části hovoru.

 

Windows 10 Mobile Windows 10 Mobile

 

Nezapomeňte , že pokud hovor nahráváte, měla by to protistrana vědět.

Windows 10 Mobile