Záplava emailů – občas s tím trochu bojuji, ale stačí jednoduchý trik a žádný „ovlaječkovaný“ email se mi už neztratí. Krátký tip pro přehlednější používání poštovního klienta – MS Outlook 2013.

MS Outlook 2013 používá spousty z nás hlavně pro práci a je to takový pracovní středobod všeho. Řeší se pracovní emaily, úkoly, plánování a tak podobně. Vždycky není čas vše vyřídit okamžitě, tak proto já používám označení emailu vlaječkou (správně se tomu říká „příznak pro zpracování“). Jednoduše si označím email vlaječkou a vím, že ho musím nějakým způsobem vyřídit. K vlaječkám je samozřejmě možnost přidat i připomenutí, třeba na druhý den, apod. Je to o klik navíc, nic zásadního. Když ale není čas přemýšlet, kdy daný email budu muset řešit, prostě kliknu jen na obyčejnou vlaječku.

Jak emaily příbývají, může se stát, že označený email „uteče“. Když nezaskroluji dostatečně daleko, zapomenu, přehlédnu ho.. Vždyť označený email se zobrazí v úkolech! Tak co řeším? Jasně, zobrazí. Jenže to není stále na očích…

Mě se osvědčilo tohle jednoduché řešení – Udělat si složku vyhledávání s podmínkou „pošta označena příznakem pro zpracování“. Složku pak přidat do oblíbených.

Složka výsledků vyhledávání je mezi složkami v levém panelu Outlooku. Nové třídění se vytvoří kliknutím na ni pravým tlačítkem myši. Vytvořená složka se přidá do oblíbených, opět pravým tlačítkem na myšce a vybráním z kontextové nabídky „zobrazit v oblíbených“.

Outlook 2013

 

Outlook 2013

 

Mám to víceméně pořád na očích a už mi nic neunikne.

 

A jak to řešíte Vy?