Při instalaci kancelářského balíku Microsoft Office 2013 nebo Office 365 se občas můžete setkat s chybou, která dost potrápí pokud ji vidíte prvně. Naštěstí existuje jednoduchá oprava.

Instalátoru Office 2013 nebo Office 365 se prostě občas něco znelíbí a odmítne se na dané zařízení nainstalovat. Může se to stát na zařízeních, kde je Office předinstalován (Office typu klikni a spusť) a jen je ho třeba dokonfigurovat a aktivovat. Nebo dokonce i na zařízeních, kde nikdy předtím žádný Office nebyl a je jedno, jestli se instaluje offline z ISO disku nebo online. Prostě chybka „Něco se nepovedlo“ vyskočí, když to nejméně potřebujete.

Instalátor Office

První radou je otevřít Ovládací panely -> Programy a funkce a najít Microsoft Office 2013 nebo Microsoft Office 365. Kliknout na změnit a zvolit online opravu. Když to nepomůže, tak Office odinstalovat a zkusit instalaci znova. MS Office 2013 instalovat nejlépe offline z ISO disku, dá se stáhnout. Domácí uživatelé Office 365 půjdou na svůj účet na webu Office a firemní na portál Office 365.

Zpravidla bývají výše uvedené pokusy marné – tak je tu nástroj (O15CTRRemove.diagcab), který z PC kompletně odebere vše co s Office souvisí a umožní tak poté jeho bezchybnou instalaci. Je ke stažení z Microsoftu (nebo z mého OneDrive). Jde to i ručně, ale je to celkem dost práce. Návod je tady. A tak kdo nevěří udělátkům, ať si to projde ručně.