Oznámení ve Windows 10 jsou ve výchozím nastavení zapnuta i na zamykací obrazovce. Pokud si na to nedáte pozor, může se nějaké oznámení zobrazit v nevhodný okamžik.

Když je počítač zamknutý, člověk by čekal, že nebude pro neautorizované osoby zobrazovat jakékoliv informace. S Windows 10 je to jinak. I na zamykací obrazovce dokáže zobrazit informace v podobě oznámení aplikací. Proč by ale někdo cizí měl vědět, kdo vám zrovna píše, volá a tak podobně?

Řešením je nastavit si oznámení na soukromá nebo oznámení úplně vypnout. Přepnutí oznámení na soukromé se nastavuje u každé aplikace zvlášť. V Nastavení > Systém > Oznámení a akce. Rozkliknout si příslušnou aplikaci a zapnout Nastavit, že mají oznámení na zamykací obrazovce zůstat soukromá.

Windows 10 - oznámení na zamykací obrazovce

V Nastavení > Systém > Oznámení a akce jde oznámení na zamykací obrazovce vypnout úplně. Je tam také volba pro vypnutí oznámení na zamykací obrazovce pro budíky, připomenutí a VOIP hovory. Pokud budete mít ve Windows aktivované Období klidu, tak nebudete dostávat vůbec žádná oznámení.

Windows 10 - oznámení na zamykací obrazovce

Windows 10 - období klidu

 

Nezapomeňte na mobilní Windows 10, nastavení je prakticky stejné.

004-Oznameni

 

Chraňte si své soukromí, je to jednoduché.