Microsoft Flow je mocný nástroj, kterým si můžete usnadnit a automatizovat řadu věcí ve svém pracovním životě. Co jste dříve klikali ručně, může za vás Flow udělat automaticky. Stačí použít některou z připravených šablon.

Microsoft Flow najdete mezi aplikacemi na portal.office.com nebo přímo na flow.microsoft.com. Přihlásíte se svým pracovním účtem a můžete začít Flow využívat (plány Office 365 Business Essentials a vyšší a Enterprise obsahují Microsoft Flow). Pokud Microsoft flow pod svým pracovním účtem nevidíte, zeptejte se svého správce, zda vám ho může aktivovat.

Microsoft Flow zná a umí propojit mnoho různých služeb. Nahlédněte do šablon, je jich opravdu hodně: flow.microsoft.com/cs-cz/templates/

Flow – Uložení příloh e-mailů Office 365 do OneDrivu pro firmy

Pro ukázku projdu aktivaci šablony, která ukládá přílohy z emailu na cloudové úložiště OneDrive pro firmy. Mezi šablonami je to ta první, nejpoužívanější. Najdete ji pod tímto odkazem: Uložení příloh e-mailů Office 365 do OneDrivu pro firmy a aktivujte ji pomocí tlačítka Vytvořit tok. Dostanete se na stránku vytvořené úlohy a přizpůsobíte ji pomocí volby v horním menu – Upravit tok.

Uvidíte nastavení jednotlivých kroků a podmínek. První krok definuje, jakou akcí se úloha spustí. V našem případě je to nový příchozí email. Je třeba zvolit k jaké složce se pravidlo bude vztahovat (například Doručená pošta). V pokročilých možnostech můžete zadat podmínky, zda se pravidlo má aplikovat například jen na určité odesílatele nebo předmět.

Další krok definuje, že nás zajímají přílohy emailové zprávy.

Poslední krok definuje, co se s přílohami má stát. Zvolíte složku, do které je na OneDrive chcete ukládat.

Po přizpůsobení úlohy nastavení uložte tlačítkem Uložit tok.

Teď jen počkejte, až vám dorazí nová emailová zpráva s přílohou. Přílohu emailu najdete během chvíle po doručení emailu na svém OneDrive. Jednoduché že? Najděte si svou šablonu nebo vytvořte svou vlastní a zautomatizujte si svou každodenní rutinu! Práce s Office 365 je zábava.

Vyzkoušejte plán Office 365 Business Premium na 1 měsíc zadarmo. Registrujte se zde: Zkušební verze Office 365 Business Premium a napište mi přes kontaktní formulář. Rád vám pomohu se zprovozněním služby.