Současný trh s chytrými telefony je rozmanitý. Samozřejmě vysoké popularitě se těší vlajkové lodě známých značek, jako jsou Samsung, Apple a Huawei. V následujících řádcích jsme se však rozhodli podívat se na méně známé smartphony, které mají také něco do sebe. 

Konkrétně na modely iGET Blackview Alife P1 Pro, myPhone HAMMER ENERGY LTE a Cubot X18 Plus. Prozradíme vám jejich přednosti a úskalí.

iGET Blackview Alife P1 Pro

iGET Blackview Alife P1 Pro

Zařízení nesoucí název iGET Blackview Alife P1 Pro disponuje 5,5palcovým IPS displejem s rozlišením 1280×720 pixelů. Uvnitř přístroje se nachází čtyřjádrový procesor s taktovací frekvencí 1 GHz a 2 GB paměti RAM. Soubory, fotografie, písničky a další média si můžete ukládat do interní paměti, která je o velikosti 16 GB. Jestliže vám nevystačí, je možné ji rozšířit až 32GB microSD.

Pokud vás postihla selfie mánie, zajímat se budete také o parametry kamer. Záda zdobí 13megapixelový fotoaparát a vepředu je 5megapixelový, což nenáročným uživatelům naprosto vystačí.

Samozřejmostí jsou Wi-Fi, LTE, Bluetooth a GPS. O životnost se stará 2600mAh baterie, což není zrovna nejlepší kapacita baterie, ovšem pro každodenní využití postačí. O bezpečnost vašich dat schovaných v útrobách telefonu se stará čtečka otisků prstů. Smartphone běží na systému Android 5.1 Lollipop. Cena? Vyjde na 4 026 korun.

Cubot X18 PLUS

Cubot X18 PLUS

Další méně známou značkou je Cubot, jenž nabízí velice dobře vybavený model Cubot X18 PLUS, jehož cena je už o něco vyšší, ale oprávněně. Za úctyhodných 4 890 korun získáte smartphone s 5,99palcovým IPS displejem s rozlišením 2160×1080 pixelů. O výkon se stará osmijádrový procesor s taktem 1,5 GHz.

Cubot X18 PLUS se oproti předchozímu telefonu pyšní větší interní pamětí. Původních 64 GB je možné rozšířit až o 128GB microSD. Zařízení podporuje dvě SIM karty a disponuje tak hybridním slotem. Stejně jako výše představenému smartphonu, tak ani tomuto nechybí Wi-Fi, LTE, Bluetooth a GPS.

Za málo peněz hodně muziky. Přesně tak by se dal Cubot X18 PLUS charakterizovat. Potěší i milovníky focení svým zadním duálním fotoaparátem a 13megapixelovou přední kamerou. Bezpečnost je také řešena čtečkou otisků prstů.

myPhone HAMMER ENERGY LTE

myPhone HAMMER ENERGY LTE

Ve stejné cenové relaci se pohybuje ještě myPhone HAMMER ENERGY LTE s 5palcovým IPS displejem s rozlišením 1280×720 pixelů. Stojí 3 990 korun a za tuto cenu se vám do rukou dostane přístroj se čtyřjádrovým procesorem a 2 GB RAM. Interní paměť je 16 GB s možností rozšířit ji o 32GB microSD.

Bohužel, kamenem úrazu tohoto smartphonu je fotoaparát, ať už přední či zadní. Vpředu je pouze 2megapixelový, vzadu 8megapixelový. Zase na druhou stranu, jestli mobilní telefon používáte výhradně k telefonování a psaní zpráv, fotoaparáty neřešíte.

Chloubou smartphonu je baterie s kapacitou 5 000 mAh, která opravdu vydrží dlouho. V neposlední řadě vás potěší stupeň ochrany IP68, což u takto levných telefonů není standardem. Stejně jako předchozí model, tak i myPhone HAMMER ENERGY LTE podporuje dual SIM.