Spravuji pro klienty mnoho různých podnikových účtů, nejen Office 365 a Azure, a většina jich nejde spravovat ideálně z jedné konzole a jedním globálním adminem. Pomohl mi Firefox.

Abych mohl být současně přihlášen hned do několika různých tenantů Office 365, musel jsem používat více různých internetových prohlížečů. Počet použitelných internetových prohlížečů je ale značně omezen a to ještě když vezmu v potaz, že Chome má do mého systému zákaz vstupu. Tak se mi jednou za čas stalo, že mi došly prohlížeče..

Problém mi vyřešil nový Firefox Quantum a jeho rozšíření Multi-Account Containers. Jak už je patrné z jeho názvu, umožní toto rozšíření otevírat panely prohlížeče v oddělených kontejnerech. Samotné kontejnery je možné si přednastavit podle použití. Například je různě pojmenovat a přidat rozlišující barvy.

Použití je pak velmi snadné. Nový panel prohlížeče je možné otevřít rovnou ve zvoleném kontejneru nebo přiřadit adresu webu konkrétnímu kontejneru, ve kterém se bude vždy otevírat. Rozlišení mezi kontejnery je vidět v adresním řádku (název kontejneru a ikonka) nebo v otevřeném panelu (barva kontejneru).

Firefox Multi-Account Containers

I když nepoužívám Firefox jako výchozí prohlížeč, tak pro správu podnikových účtů ho teď díky rozšíření Multi-Account Containers používám častěji.

Odkaz: addons.mozilla.org