Lenovo Miix 2 8 je mezi tablety s Windows 8 velmi oblíbený a vlastní ho celkem hodně lidí. Proto bych rád upozornil na aktualizaci BIOSu, která je sice vydaná už nějaký ten pátek, ale já lajdák jsem si nevšiml…

Sledoval jsem pravidelně, jestli Lenovo nevydá nějaké aktualizace pro tento tablet, protože stále jeden vlastním a používám. Když se ale dlouho nic neobjevilo, přestal jsem to řešit a později si všiml, že aktualizace pro BIOS byla vydána už na konci srpna. Jelikož na můj první článek o Miix 2 8 bylo celkem hodně ohlasů, tak musím doplnit i informaci o vydané aktualizaci BIOSu. V popisu aktualizace se píše jen o aktualizaci firmwaru pro TXE, žádné další opravy. Nicméně si myslím, že tam pár věcí prostě popsaných nebude. Zdá se, že tato aktualizace řeší u některých zařízení problém, který se týkal nefunkčního dotykového ovládání po probuzení tabletu. Na mém tabletu se mi to několikrát stalo, po aplikaci aktualizace BIOSu zatím ne. Pokud vám ale tablet nějakým způsobem zlobí a aktulizace to nespravila, tak neváhejte s reklamací.

BIOS 1.07 pro Miix 2 8 je ke stažení zde.

Doporučuji se také mrknout na verze ostatních ovladačů a případně aktualizovat – zde. Zvláště se podívat na ovladač Hiking TXEI, kterého se právě aktualizace firmware v BIOSu týká.

Všechny ovladače, které je potřeba doinstalovat při čisté instalaci Windows 8.1 jsou ke stažení i z mého OneDrive. Doporučuji tento postup instalace: pf154w8132, txei154w8132, gps154w8132, bt154w8132. Ovladač pro WiFi (wlan154w8132) pravděpodobně nebude potřeba, je součástí Windows. Nakonec pokud máte WWAN modul tak ještě tento balíček wwan154w8132.

 

Aktualizace 7.8.2015: Lenovo vydalo časem několik aktualizací BIOSu pro Miix 2 8″, aktualizujte na poslední verzi 1.10 -> zde.