Lumia 950XL a 950 jsou nové TOP mobilní telefony od Microsoftu, které prý aktuálně fotí nejlépe ze všech. Oba telefony se liší jen v několika parametrech, ale foťák to není. Ten mají oba přístroje identický.

Již nějaký čas si hraji s tím levnějším modelem – Lumií 950 bez XL. Využil jsem tedy příležitosti a pořídil pár fotek. Lumia 950 (XL) má 20 MP snímač a dle čtenářského testu na idnes fotí nejlépe ze všech testovaných telefonů.

Využil jsem dopolední procházku Prahou na Štědrý den a pořídil pár fotek. Nebylo úplně ideální počasí, trochu pošmourno a tak se foťák na mobilu musel pořádně snažit. Fotil jsem výchozí aplikací Fotoaparát s automatickým nastavením. O fotkách jsem moc nepřemýšlel a prostě fotil, takže to nejsou žádné vymazlené reklamní fotky.

Lumia 950

Fotky jsou k prohlédnutí v galerii Lumia 950 na zoneramě. Do alba občas přidám další povedené fotky z Lumie 950. Fotky nejsou nijak editované a jsou přesně tak, jak je Lumie vykreslila.

Je to pořád „jen“ mobilní telefon, ale když to srovnám s fotkami z obyčejného kompaktu, tak Lumie u mě vede. Na to opravdové focení stále zůstávám věrný svému Fuji.