Když přestane fungovat otevírání hypertextových odkazů z aplikací Office, tak co s tím? Hledat příčinu přímo v bezpečnostním nastavení MS Office nebo síťové politice? Těsně vedle, zkuste se podívat na nastavení výchozího prohlížeče.

Internet Explorer

Odkazy z aplikací Office pravděpodobně nejdou otevírat kvůli porouchané asociaci souborů pro výchozí internetový prohlížeč. Mám dojem, že se to týká případu, jen když je a nebo byl jako výchozí prohlížeč v systému použit Internet Explorer. Takže když se místo otevření hypertextového odkazu z Outlooku, z Excelu nebo z ostatních office aplikací, zobrazí jedna z chybových hlášek níže, vaše PC tímto problémem pravděpodobně trpí. Typ zobrazené hlášky závisí na verzi Windows nebo MS Office. Problém se může objevit v podstatě ve všech Windows. Od Windows XP až po Windows 10 a také ve všech MS Office počínaje verzí 2003.

This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator.

Operace byla zrušena z důvodů omezení platných pro tento počítač. Obraťte se na správce systému.

 

Your organization’s policies are preventing us from completing this action for you. For more info, please contact your help desk.

Zásady organizace brání v dokončení této akce. Chcete-li získat další informace, kontaktujte helpdesk.

Tak co s tím? Microsoft ve svém znalostním článku KB310049 má automatické fixy a různé postupy, jak problém opravit. Určitě tyto možnosti nezavrhujte, mohou pomoci. Problém je, že ne vždy pomohou. Naštěstí existuje krásný workaround, který mám od @jirikovoego. Prakticky stačí nainstalovat jiný prohlížeč a nastavit ho jako výchozí. Třeba Firefox. Pak ho zase odinstalovat a nastavit jako výchozí Internet Explorer. Všechny asociace pro internetový prohlížeč se tím spraví a odkazy z office aplikací se začnou otevírat.

Inspirace a další možnost – www.michalzobec.cz.