Má Lumia 950 dostala už téměř před půl rokem alternativní zadní kryt. A ne jen tak obyčejný, je z finské dílny Mozo a je z pravé kůže. Jak na tom po půl roce každodenního používání je?

Již jsem o Mozo krytu psal a nebyl jsem z jeho provedení úplně nadšen. Pokud jste nečetli, odkaz je níže.

Mozo – prémiový kožený kryt pro mobil Lumia 950 není až tak prémiový

Teď, po půl roce používání telefonu s krytem Mozo můžu lépe hodnotit jeho kvality. Telefon používám denně ke své práci a nosím ho v kapse. Žádné další pouzdro jsem pro něj nepořizoval. Takže kůže na krytu byla vystavena opravdu reálnému provozu.

Povrch kůže nese známky používání, v rozích a na okraji je ošoupaná tak, až skoro mizí její perforace. Řekl bych nic neobvyklého. Důležité je, že kůže nikde nevylézá a neodlupuje se. Stále drží, jak má. Na makro fotkách může být mírně patrné, že kůže má tendenci vylézat z rámečku, ale okem to viditelné není. Na kůži je pár šrámů, za které si mohu svou neopatrností sám. Ale i tak kryt vypadá pořád dobře.

Plastový rámeček, který má na sobě tenoučkou vrstvu kovu, mě celkem překvapil. Neošoupává se tak rychle, jak jsem si myslel. Po stranách je úplně v pořádku. Jen rohy, ty dostávají zabrat. Tam je stříbrná barva ošoupaná a rámeček trochu pochroumaný. To je ale zase můj problém, protože mi telefon několikrát žuchnul.

Ještě jeden neduh se objevil pár dní po nasazení nového krytu na telefon. Vrzání rámečku mezi tlačítkem fotoaparátu a zapínacím tlačítkem. Rámeček je tam kvůli tlačítkům mírně oslaben, tak proto v těchto místech občas zavrže a je tam malinká vůle. Nevím, jestli je to problém všech Mozo krytů nebo jen toho mého. Časem jsem si na to zvykl a už mi to ani nepřijde, když kryt vrzne.

Pokud dám vedle sebe novotou zářící Mozo a můj stávající Mozo, rozdíl bude vidět na první pohled. Opotřebení je znát, ale je to opotřebení používáním. Není poničen kvůli nekvalitnímu zpracování. Takže za mě palec nahoru a věřím, že kryt Mozo bude mé Lumii 950 ještě nějaký čas dobře sloužit. Vy si udělejte názor podle fotek sami.