Jestli stále nemáte Windows 10, tak možná bojujete s neustálým připomínáním bezplatného upgrade z Windows 7/8. Měsíc před koncem bezplatného upgrade přichází malá změna.

Nabídka bezplatného upgrade na Windows 10 ze systémů Windows 7 a 8 končí 29. července, tedy již za pár dní. Microsoft lehce změnil svou notifikační aplikaci pro nabízení upgradu a přibyla jasná volba – Odmítnout nabídku. Notifikační aplikace nezmizí úplně, otravovat bude asi stejně, ale ta volba je jasná.

Dříve byla volba lehce nejasná a díky nepozornosti uživatelů došlo k mnoha upgradům na Windows 10. Jediná správná volba byla ukončit nabídku červeným křížkem nebo použít některou z dalších možností, jako je never10 nebo editace registru či group policy.

Když nežádoucí upgrade proběhl správně, měl uživatel možnost se ihned vrátit zpět ke svému původnímu systému, když by se tedy náhodou Windows 10 nezamlouval. Nicméně není se čeho bát, Windows 10 jsou fajn.

2. srpna vyjde výroční aktualizace pro Windows 10 (Redstone). Co bude dále s notifikační aplikací? Třeba bude nabídka upgrade zdarma dále pokračovat nebo bude možnost na Windows 10 stále pomocí notifikační aplikace upgradovat a licenci zakoupit později online. Třetí možnost – notifikace zmizí nadobro, tomu ale moc šancí nedávám.