Byli jste někdy nuceni řešit pojistnou událost? Pak jistě víte, že druhá strana se často brání tomu, aby bylo přímo pojmenováno to, co se stalo. Účastníky dopravních nehod jsou ale většinou pouze dvě strany, a tak dochází ke vzájemné konfrontaci, v níž chybí potřebné důkazy.

Řešení je přitom velmi jednoduché. Stačí si pořídit kameru do auta, která dokáže zaznamenat veškeré důležité detaily případného střetu. Tím pádem je například při konfrontaci nebo řešení pojistné události vše jasné! Podle čeho takovou kameru do auta vybírat?

Palubní kamera

Obrazový snímač v hlavní roli

O skutečnosti, že palubní kamery pomáhají zvýšit úspěšnost při řešení pojistných událostí, není třeba pochybovat. Konkrétní model ale musí mít spolehlivý obrazový snímač. Optimální volbou jsou CCD snímače, jež reagují citlivěji na světlo a fungují perfektně i za zhoršených podmínek. Jsou ovšem poněkud dražší než CMOS snímače.

Optimální rozlišení záznamu

Logickou informací je, že čím budete mít vyšší rozlišení, tím kvalitnější bude výsledek záznamu. Ač se to na první pohled nezdá, i detaily mohou být rozhodující. U vyššího rozlišení počítejte také s poněkud větší velikostí souboru. Dokoupit ale lze paměťové karty s vysokou kapacitou, takže to není problém. Běžným rozlišením je dnes u většiny modelů SD (640 × 480). Zlatou střední třídu představuje HD Ready (1280 × 720) a nejvyšší kvalitu Full HD (1920 × 1080).

Palubní kamera

Ostatní důležité parametry

Soustřeďte se také na pozorovací úhel. Jeho ideální hodnota se pohybuje mezi 110°–150°. Jestliže je vyšší, dochází ke zkreslení, a to v podobě takzvaného rybího oka. Užitečnou funkcí je i automatické zapínaní zařízení při startu vozu. Kamera by měla zobrazovat aktuální datum a čas. Zapomenout nelze ani na GPS modul. A kde takovou kvalitní kameru sehnat? Třeba v pestré nabídce společnosti Trakm8. Pro více informací se podívejte tady.