Microsoft nabízí stažení svých produktů (Windows, Office, ..) pomocí registrace, platné licence nebo předplatného na svém webu. Je to celkem snadná záležitost a už dávno není nutné sebou tahat instalačky na CD/DVD, flash disku, externím disku a tak podobně.

Zcela jistě ale nastanou situace, kdy je dobré mít instalačky hezky stažené u sebe. Obvykle se jedná o operační systém Windows nebo balík kancelářských aplikací Office. Tyto a další produkty jsou dostupné na webu Microsoftu po přihlášení osobním nebo podnikovým účtem a ověřením licence. Když je potřeba stáhnout instalační balíček produktu, ke kterému zrovna nedisponujete licencí nebo jinou verzi, jazykovou mutaci a tak podobně, tak to web Microsoftu obvykle neumožní. Je tu ale jedna taková klička. Všechny instalačky jsou uložené na serverech Microsoftu a volně přístupné. Stačí jen vědět cestu. Není to nic nelegálního, jde jen o stažení instalačního balíčku a pro použití samotného produktu stejně potřebujete mít platnou licenci.

Od roku 2014 dávám sem na web přímé odkazy pro stažení Office (2013, 2016, 2019) a s tím teď bude asi již konec. Tedy dokud bude fungovat tento web https://tb.rg-adguard.net. Je tam databáze přímých odkazů na spoustu produktů Microsoftu. Stačí jen vyhledat nebo naklikat co je potřeba. Ale pozor, samozřejmě za tím nestojí Microsoft a nikdo nemůže zaručit, že se tam neobjeví nějaký podvodný link na škodlivý obsah. Tak s tím pracujte velmi obezřetně.