Když jsem psal první článek o malém tablet PC Miix 2 8, tak jsem se do jeho útrob nepodíval. To jsem teď napravil a pro všechny zvědavce podrobně prozkoumal co se uvnitř skrývá.

V servisním manuálu je jednoduše uvedeno, že se má oddělit zadní kryt od těla tabletu, to ovšem není tak jednoduché a chce to trochu cviku a trpělivosti. Při větším použití síly by mohlo dojít k ulomení plastových zobáčků, které kryt celkem pevně drží. Mě se to kupodivu podařilo bez jakýchkoliv následků a nikdo by nepoznal že tablet byl rozebraný. Tělo nese jen pár škrábanců, které jsou způsobené asi čtyřměsíčním běžným používáním.

 

Opatrné sejmutí zadního krytu umožní pohled na vnitřní uspořádání tabletu. Není překvapením, že baterie zabírá nejvíce prostoru.

 

To hlavní co mě zajímá, je opravdu miniaturní základní deska. Pokud se to tedy deskou dá ještě nazývat.

 

Detail základní desky se sejmutým krytem. Takto vypadá platforma Bay Trail-T napasovaná do miniaturních rozměrů pro 8″ tablety.

 

Srdce celé platformy – Intel Atom Z3740 (Intel Atom Z3740 1.33GHz, turbo 1.86 GHz, 2 MB L2 Cache) s Intel HD Gen 7 (Ivy Bridge GPU architektura).

 

Zajímavý je čip ROHM2610, který má na práci řídit power management CPU a pamětí. Jednoduše řečeno se snaží, aby se baterie vybíjela co nejpomaleji.

 

Úložiště, jak víme z předchozího článku je eMMC od Samsungu a je to přesně tento 64GB čip: KLMCG8GEAC. Hned vedle úložiště je 64MB flash paměť (Winbond 25Q64FWIG) pro firmware tabletu nebo chtete-li UEFI BIOS.

 

Operační paměť velikosti 2GB tvoří dvojice čipů SK Hynix – H9CCNNN8KTML (LowPower DDR3-1066).

 

GPS čip vyrábí AzureWave a je to GPS-S23. Stejný výrobce je WiFi + BT čipu TLZ-AM691NF (AW-AM691NF). V systému se tato zařízení tváří jako Broadcom. Výrobce využívá jejich čipové sady. U WiFi + BT je to konkrétně BCM43142.

 

Na následujícím obrázku něco chybí – mám model bez 3G modulu a v prázdném místě by měl sedět slot pro sim kartu.

 

Ještě pohled na tělo tabletu bez základní desky – její vyjmutí je snadná záležitost. S vyjmutím displeje je to trochu horší, do toho jsem se nepouštěl, přeci jen mě zajímala hlavně deska a vnitřní uspořádání tabletu.

 

Co mě trochu rozladilo byl teplovodivý „polštářek“ zajišťující rozložení a odvod tepla. To by se mělo přenášet dál do meděného plíšku v zadním krytu. Byl trošku roztřžený a jsem si jistý, že já to nebyl :-). Nicméně čip topí minimálně a němělo to zřejmě žádný zásadní vliv. Posunul jsem ho tak, aby byla rovnoměrně zakryta celá plocha čipu.

 

Nakonec ještě jedna fotka celé desky Bay Trail-T.

 

Doufám, že jsem všechny hardware nadšence potěšil. Já potěšil hlavně sebe, když jsem vyzkoušel novou makro předsádku na objektiv Raynox DCR-150 se kterou jsou foceny detaily.