Tablet Lenovo Miix 3 830 je vzhledem ke své ceně docela povedené zařízení a dokonce na něm dobře fungují Windows 10. Pár těchto tabletů mi prošlo rukama a neodolal jsem, podíval jsem se dovnitř. Byl jsem zvědavý, jestli se oproti předchozí generaci něco zásadně změnilo.

Lenovo Miix 3 830

A odpověď je ano – změnilo. Proti předchozí generaci Miix 2 8″ přibyla vevnitř Miix 3 8″ hromada lepicí pásky, vysvětlím.

Přečtěte si článek o Windows tabletu Lenovo Miix 3 830

Tablet Miix 2 8″ trpěl na problematické dotykové ovládání. Zlobilo propojení základní desky a displeje. Pokud to nebylo opravdu úplně „v háji“ šlo to relativně jednoduše zachránit. Věnoval jsem tomu krátký článek.

Po základní hardwarové stránce jsou tyto dva tablety téměř identické, vycházejí ze stejné, léty prověřené platformy – Intel Bay Trail. U Miix 3 8″ došlo ke změně vnitřního návrhu – A to, že v továrně Lenova začali používat lepicí pásku. Lepicí páska skvěle pomáhá proti uvolnění problematických spojů. Vše drží pevně, nic nemá vůli a funguje.

Podívejte se na rozebraný tablet Lenovo Miix 2 8″

Tak se mrkneme, jak Miix 3 8″ vypadá vevnitř. Zadní kryt lze odejmou snadno, stačí malá pomůcka. Pak jen dva šroubky, trocha opatrnosti při odstraňování lepicí pásky a základní deska může jít ven.

Takže bez lepicí pásky, už ani ránu. A jestli někoho zajímá, zda tablet přežil. Tak ano.